Accountancy op maat

Geef uw onderneming een goede financiële basis met de accountancydiensten van Accountantskantoor Hoff. Al bijna 25 jaar is Accountantskantoor Hoff een vertrouwd partner voor ondernemers. Als financieel partner van de ondernemer biedt Accountantskantoor Hoff in Hoorn de volgende accountancy diensten aan:

Accountantskantoor Hoff B.V.

De Oude Veiling 12
1689 AA ZWAAG (Gem. Hoorn)
Tel: 0229 280 090

Jaarrekening

Jaarrekening opstellen

De jaarrekening is het financiële eindverslag van uw bedrijf en geeft u een helder inzicht van de financiële situatie van uw bedrijf. Een correct opgestelde jaarrekening laat u zien waar uw bedrijf momenteel staat. Op basis van de cijfers kunt u verantwoorde besluiten nemen over de toekomst van uw bedrijf. Daarnaast is het een waardevol stuk in het economisch verkeer. Een professioneel samengestelde jaarrekening is vrijwel altijd noodzakelijk om zaken te kunnen doen met bijvoorbeeld banken, verzekeringen of leveranciers.

De gecertificeerde accountants van Accountantskantoor Hoff stellen uw jaarrekening samen volgens de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast voegen wij een samenstellingsverklaring aan het rapport toe, zodat de ontvanger weet dat een accountant de ondernemer heeft geholpen bij het maken van de jaarrekening.

Publiceren jaarrekening

Jaarlijks dienen rechtspersonen, zoals bv’s en coöperaties, hun jaarrekening tijdig digitaal te deponeren bij de Kamer Van Koophandel (KVK). Via het klantenportaal van Accountantskantoor Hoff kunt u eenvoudig uw jaarrekening deponeren met SBR.

Wilt uw weten wat onze accountancydiensten met betrekking tot de jaarrekening voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0229 280 090 of vul het contactformulier in.

Contact

Managementrapportages

Inzicht in de financiële positie van uw onderneming is de basis voor het verbeteren, koers geven en gezond houden van uw organisatie. De managementrapportages van Accountantskantoor Hoff geven u op een heldere en overzichtelijke manier inzicht in de huidige en toekomstige liquiditeitspositie van uw onderneming. Zo weet u precies waar uw onderneming staat en kunt u, indien nodig, de strategie tijdig aanpassen. Tevens bieden managementrapportages u de mogelijkheid kansen tijdig te signaleren en financiële risico’s te bewaken.

Managementrapportages variëren van dashboards tot uitgebreide overzichten, met vergelijking van de huidige resultaten ten opzichte van de begroting en het voorgaande jaar. Onze accountants bieden uw onderneming hierbij bovendien ondersteuning bij uw financiële administratie, het opzetten van managementinformatie en identificatie van KPI’s, voor nu én voor de toekomst.

Jan Hoff AA RB

– “Het is prettig ondernemen als u weet waar u aan toe bent. Dat geldt met name voor de financiële zaken. Wij zetten de cijfers op de juiste plaats en schromen daarbij niet u te bedienen van adviezen die in uw voordeel zijn. “

Opstellen tussentijdse cijfers

Met tussentijdse cijfers bent u continue op de hoogte van de financiële situatie van uw onderneming. Tussentijdse cijfers helpen u uw bedrijf beter te leiden en financiële tegenvallers te voorkomen.

Accountantskantoor Hoff geeft u op basis van heldere overzichten een duidelijk inzicht in uw financiële situatie en in de effectiviteit van uw huidige bedrijfsvoering, zodat u tijdig kunt anticiperen op de ontwikkelingen en eventuele fiscale gevolgen. Accountantskantoor Hoff helpt u bij het analyseren van de resultaten en het eventueel bijstellen van uw koers, zodat u altijd het best mogelijk resultaat behaalt.

Begroting en prognose

Een begroting is een afstemming tussen de wensen van u als ondernemer en de financiële mogelijkheden die er beschikbaar zijn. Het biedt u duidelijkheid over hoe de beschikbare middelen besteed zouden moeten worden om de opgestelde doelen te bereiken. Met een begroting krijgt u een totaaloverzicht van de verwachte financiële gevolgen van uw ondernemingsactiviteiten.

Accountantskantoor Hoff biedt ondersteuning bij het opstellen van uw begroting of toetst de door de onderneming opgestelde begroting of prognose. Onze accountants kunnen u bovendien ondersteunen in het begrotingsproces en uw doelen en strategie vertalen in financiële doelstellingen. Wij ondersteunen u bij het opstellen van realistische en overzichtelijke begrotingen die een goed beeld geven van de verwachte ontwikkeling, het resultaat en de liquiditeit van uw onderneming.

Startersbegeleiding

Om een eigen bedrijf te starten moet u zich goed voorbereiden. Met name in het begin is het van essentieel belang om alle zaken gedegen aan te pakken. Een goed begin is immers het halve werk. Het opstarten van een onderneming is echter een omvangrijke klus, waarbij u rekening moet houden met een ondernemingsplan, financieringsaanvragen, de juiste ondernemingsvorm, verzekeringen en fiscale zaken. Accountantskantoor Hoff helpt u graag bij uw eerste stappen op het ondernemerspad. Onze accountancydiensten voor starters omvatten onder andere:

  • Ondersteuning bij het opstellen van het ondernemingsplan en de bedrijfsstrategie
  • Hulp bij het kiezen van een juiste rechtsvorm
  • Adviseren over belastingvoordelen
  • Aanmelden van de onderneming bij de nodige instanties
  • Ondersteunen bij financieringsaanvragen
  • Opzetten van financiële administratie
  • Toetsen haalbaarheid van de opgestelde plannen

Overweegt u een onderneming te starten of een bedrijf over te kopen, en wilt u weten wat de specialisten van Accountantskantoor Hoff voor u kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden via 0229 280 090 of vul het contactformulier in.

Contact

Begeleiding ondernemingsvorm

Elke onderneming heeft een juridische vorm nodig; de zogenoemde rechtsvorm of ondernemingsvorm. Elke ondernemingsvorm heeft zijn eigen fiscale gevolgen. De juiste ondernemingsvorm voor uw onderneming is afhankelijk van uw situatie en wensen. Het is belangrijk om u goed te laten informeren over de verschillenden ondernemingsvormen en hun bijbehorende fiscale verplichtingen.

De accountants van Accountantskantoor Hoff informeren u graag over de mogelijkheden, en bieden een helpende hand bij het beoordelen van de juiste ondernemingsvorm voor uw situatie.

Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

De accountant heeft wettelijke verplichtingen om de juistheid en betrouwbaarheid van de informatie te waarborgen, met tuchtrecht als middel om dit te bewaken. Dit geeft een extra bevestiging van de kwaliteit van de cijfers en wordt ook waardevol gevonden door belanghebbenden. Accountantskantoor Hoff is als MKB-accountant dan ook aangesloten bij Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De NBA is de officiële organisatie die zorgt voor de vervulling van de cruciale rol van accountants in de maatschappij. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

De accountancydiensten van accountantskantoor Hoff

Wij bieden ondersteuning die aansluit bij uw onderneming en wensen. Geen bedrijf is immers hetzelfde. Onze gecertificeerde AA-accountants denken mee met alle mogelijke accountancyvraagstukken binnen uw onderneming: salarisadministratie, belastingadvies en andere fiscale– en bedrijfsadviezen zoals de financiële planning. Bent u benieuwd naar het verschil tussen een boekhouder en accountant? Of wilt u weten wat onze accountants voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs of accountants in Hoorn.