Belastingaangifte en fiscaal advies

Bij Accountantskantoor Hoff combineren wij 25 jaar ervaring en vakspecifieke kennis met de mogelijkheden en dynamiek van de Nederlandse wetgeving. De fiscale wetgeving is zeer complex en wijzigt doorlopend. Onze belastingadviseurs zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor kunnen wij hier tijdig en effectief op inspringen en de nodige maatregelen treffen. Zo bieden wij uw onderneming voorsprong op uw concurrenten en zorgen wij ervoor dat de aangiftes fiscaal zo optimaal mogelijk worden ingediend.

De belastingadviseurs van Accountantskantoor Hoff bezitten een ruime kennis en expertise over diverse fiscale disciplines. Dankzij deze brede oriëntatie zorgen zij ervoor dat u met al uw vragen bij ons terecht kunt. Ontdek wat onze adviseurs voor uw onderneming kunnen betekenen via 0229 280 090 of via het contactformulier.

Adresgegevens

De Oude Veiling 12
1689 AA ZWAAG (Gem. Hoorn)
Tel: 0229 280 090

Contactgegevens

T: 0229 280 090
M: info@hoffaccountants.nl

Fiscaal advies

Hoe benut u fiscale kansen en beperkt u risico’s? Wat zijn de gevolgen van een eventuele herstructurering? Welke bedragen kunnen in aftrek worden genomen? Het belastingrecht is ingewikkeld en verandert bovendien continue. Hierdoor roept dit geregeld vragen op bij ondernemers. Voor al uw fiscale vraagstukken kunt u terecht bij de adviseurs van Accountantskantoor Hoff. Met doordachte dienstverlening en betrouwbaar fiscaal advies ondersteunen de adviseurs ondernemers.

Accountantskantoor Hoff geeft u advies over uiteenlopende onderwerpen: van keuze auto van de zaak of privé, toepassing investeringsregelingen en willekeurige afschrijvingen tot middeling van inkomens en mogelijke fiscale risico’s. Bovendien nemen onze adviseurs waar mogelijk werk uit handen, bijvoorbeeld door de fiscale aangiften te verzorgen of door de belastingcontrole te begeleiden.

Belastingaangifte

Als ondernemer krijgt u te maken met verschillende belastingaangiftes, waaronder inkomstenbelasting, loonbelasting, omzetbelasting en/of vennootschapsbelasting. In uitzonderlijke gevallen komen ook de dividendbelasting, en erfbelasting aan bod. De belastingadviseurs van Accountantskantoor Hoff in Hoorn ondersteunen u bij het invullen van de aangiften en doen er alles aan om de aangiftes fiscaal zo optimaal mogelijk in te dienen. Onze belastingadviseurs kunnen u onder andere van dienst zijn op het gebied van:

 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting (dividendbelasting)
 • Omzetbelasting
 • Loonheffing
 • Successie- en schenkingsrecht
 • Aanvraag Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
 • Aanvraag Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wanneer wij de belastingaangifte voor u hebben ingevuld, kunt u deze eenvoudig in ons klantenportaal autoriseren. De aangifte wordt vervolgens automatisch naar de belastingdienst verzonden. Op deze manier bespaart u tijd, inspanning en geld.

Belastingadvies

Als ondernemer ontkomt u er niet aan om belasting te betalen. Wanneer u uw zaken op fiscaal vlak goed op orde heeft, kunt u maximaal van uw bedrijfsresultaat profiteren. Veel ondernemers zijn door een constante verandering in de wet- en regelgeving echter niet op de hoogte van deze mogelijkheden. De belastingadviseurs van Accountantskantoor Hoff bieden de oplossing. Onze belastingadviseurs zijn te allen tijde op de hoogte van de laatste veranderingen en kunnen u advies op maat geven. Wij attenderen u op de fiscale ontwikkelingen en de ondernemersfaciliteiten die voor u van toepassing zijn. Onze experts adviseren u hoe u fiscaal de optimale situatie kunt bereiken, rekening houdend met uw wensen en de doelstellingen van uw onderneming. Door brede ervaring hebben onze belastingspecialisten ruime kennis van branchespecifieke belastingregels. Wij werken hierdoor geregeld met verschillende soorten ondernemingen, waaronder:

 • Besloten vennootschap
 • Familiebedrijven
 • Eenmanszaak
 • Vennootschap onder firma (v.o.f.)
 • Non-profitorganisaties
 • Stichting
 • Coöperatie

De belastingadviseurs van Accountantskantoor Hoff kijken echter verder dan cijfers en wetgeving. Vanuit een persoonlijke benadering adviseren wij u hoe u fiscaal de optimale situatie bereikt. Wij vertalen de fiscale wet- en regelgeving naar een advies op maat voor uw onderneming.

Niels Beemster

- "Belasting betalen moeten we allemaal, maar dan wel het liefst minimaal"

Register Belastingadviseurs (RB)

Accountantskantoor Hoff is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB) en een erkend RB-kantoor. Het RB is dé beroepsvereniging voor belastingadviseurs in het mkb. De RB-titel laat zien dat de belastingadviseur zijn vak verstaat en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Voor ondernemers is de RB-belastingadviseur een integere en pragmatische adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring.

Belastingcontrole

Als ondernemer kunt u gebeld worden door de Belastingdienst om een afspraak te maken voor een derdenonderzoek of belastingcontrole. De belastingdienst zal u dan vragen uw administratie voor hen ter beschikking te stellen. Daarnaast is het mogelijk dat de belastingambtenaar naar een Auditfile vraagt.

De adviseurs van Accountantskantoor Hoff brengen u graag op de hoogte van uw rechten en plichten. Wij zorgen voor een goede voorbereiding en begeleiden u bij de belastingcontrole.

Ondernemersfaciliteiten

Er zijn een aantal ondernemersfaciliteiten die u als ondernemer de mogelijkheid bieden om veel belasting te besparen. Niet alle ondernemersfaciliteiten zijn echter toegankelijk voor iedere ondernemer. Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen en gaan graag na welke aftrekposten u kunt claimen. Het gaat hierbij over onder andere de volgende aftrekposten:

 • Zelfstandigenaftrek
 • Startersaftrek
 • Stakingsaftrek
 • MKB-Winstvrijstelling
 • Fiscale oudedagsreserve

Fiscaal advies bij herstructurering

Wanneer uw bedrijf aanzienlijk gegroeid is, uw onderneming meer risico is gaan lopen of u een samenwerking aangaat, kan het verstandig zijn om uw onderneming te herstructureren. Er is meer rendement te halen uit uw onderneming als u de juiste rechtsvorm heeft. Herstructureren van uw onderneming kan fiscaal voordeel opleveren. Als u een herstructurering overweegt adviseren onze adviseurs u graag welke rechtsvorm de beste bescherming biedt en fiscaal de minste belasting oplevert. Wij kunnen zowel meer flexibiliteit creëren als de groei van de onderneming in goede banen leiden.

Herstructurering kan bovendien resulteren in veranderingen op het gebied van: ondernemersaftrek, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Neem contact op met de adviseurs van Accountantskantoor Hoff voor vrijblijvend advies.

Fiscaal advies bij bedrijfsoverdracht

Wanneer u overweegt uw bedrijf te verkopen, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. De verkoop van een onderneming is een complexe en intensieve procedure. Met de juiste voorbereiding kunt u de hoogst haalbare netto-opbrengst realiseren. Accountantskantoor Hoff in Hoorn beschikt over veelzijdige branchekennis en begeleidt u graag bij alle aspecten.

 • In kaart brengen van uw wensen
 • Bedrijfsanalyse
 • Verkoopklaar maken
 • Waardebepaling
 • Prijsbepaling
 • Onderhandelingen
 • Contracten
 • Afronding

De verkoop van een bedrijf is een uiterst complex en gedetailleerd proces, waarbij bedrijfseconomische, juridische, fiscale, financiële en sociale aspecten een grote rol spelen. Bij Accountantskantoor Hoff begrijpen wij uw belangen; daarom maken onze betrouwbare, deskundige adviseurs dit complexe proces overzichtelijk. Wij behartigen uw belangen en halen wij het hoogst haalbare resultaat uit uw bedrijfsoverdracht.

Financieel adviseur Hoorn

Naast fiscaal advies en belastingaangifte staat Accountantskantoor Hoff u bij voor financieel advies. Als financieel adviseur in Hoorn helpen we u met een financieel plan. Met een financiële planning heeft u een betrouwbaar uitgangspunt voor een bepaald doel, zoals eerder stoppen met werken, financieel onafhankelijk worden, een nieuwe woning of andere grote uitgaven. We stellen een financieel plan dat u houvast geeft bij belangrijke beslissingen. Daarnaast geven we deskundig, eerlijk en objectief advies, waarbij we rekening houden met uw wensen en doelen en de financiële kansen en risico’s.

Belastingaangifte, fiscaal advies en financieel advies bij Accountantskantoor Hoff

Het doel van iedere ondernemer is om zijn bedrijf te laten groeien. Doordat het huidige fiscale wet- en regelgeving steeds complexer wordt, halen veel ondernemers echter niet het volle rendement uit hun fiscale situatie. Accountantskantoor Hoff is u hier graag bij van dienst. Of u nu op zoek bent naar fiscaal advies of ondersteuning nodig heeft bij de belastingaangifte; wij nemen uw fiscale zaken graag uit handen.

Dankzij brede vakkennis, 25 jaar ervaring en enthousiasme voor het vak streven onze adviseurs er altijd naar om een optimale fiscale situatie te bereiken. Dit alles tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wilt u bedrijfsadvies voor uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Adresgegevens

De Oude Veiling 12
1689 AA ZWAAG (Gem. Hoorn)
Tel: 0229 280 090

Contactgegevens

T: 0229 280 090
M: info@hoffaccountants.nl

Veelgestelde vragen over fiscaal advies

Wat is fiscaal advies?

Fiscaal advies betreft professioneel advies op het gebied van belastingen en hoe u deze op de beste manier legaal kunt betalen. Met fiscaal advies kunt u belasting besparen en problemen met de belastingdienst voorkomen.

Wanneer zou ik fiscaal advies overwegen?

Fiscaal advies is zeer nuttig als u belangrijke financiële beslissingen moet nemen. Daarnaast zorgt advies op basis van uw fiscale positie ervoor dat u op een legale manier zo min mogelijk belasting betaalt.