Financiële planning

Wilt u financieel onafhankelijk worden, eerder stoppen met werken, de studiekosten van uw kinderen betalen of andere grote uitgaven doen? Een financieel plan biedt een betrouwbaar uitgangspunt en zorgt ervoor dat u de juiste beslissingen maakt, op het juiste moment. Onze opgeleide financiële planners stellen een geïntegreerd plan voor u op, volledig op uw situatie afgestemd.

Wat is financiële planning?

Financiële planning is een totaalbeeld van uw huidige en toekomstige financiële situatie. Met een financieel plan bieden we u een zo volledig mogelijk beeld van uw inkomenspositie op korte en lange termijn. Hierbij houden we bovendien rekening met de verdere levensloopplanning. Met financiële planning leert u welke stappen u moet nemen om nu en in de toekomst te kunnen doen wat u belangrijk vindt: zowel privé als zakelijk. Op basis van uw persoonlijke doelen en wensen creëren onze financiële planners een volledige analyse voor u.

De juiste beslissingen nemen, op het juiste moment

Welke stappen gaat u zetten met uw vermogen om uw doelen te bereiken? Om dat te bepalen dient u rekening te houden met diverse aspecten op fiscaal, juridisch en financieel gebied. Natuurlijk spelen uw persoonlijke wensen hierbij een belangrijke rol. Met een financiële planning krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven in verschillende situaties. Het plan biedt u een solide uitgangspunt voor belangrijke beslissingen op korte én lange termijn.

Uw wensen staan centraal

We starten het financieel plan met een nulmeting. Dit is een inventarisatie van uw huidige financiële situatie. Vervolgens kijken we vooruit naar de ontwikkeling van uw vermogen. Met dit financieel plan ziet u direct welke financiële gevolgen uw wensen hebben en zijn we in staat om u te voorzien van deskundig advies om uw financiële positie te optimaliseren. Hierbij staan uw doelen centraal.

Wanneer biedt financiële planning uitkomst?

Het leven staat vol verrassingen en onverwachte gebeurtenissen. Deze kunnen invloed hebben op uw financiële situatie, zowel in de positieve als negatieve zin. Heeft u plannen waar (grote) financiële gevolgen of risico’s aan verbonden zijn? Dan kan een financieel plan uitkomst bieden.

Een weldoordacht financieel plan toont wat de financiële risico’s en kansen zijn in uw specifieke situatie en ondersteunt u bij het nemen van belangrijke beslissingen. Denk hierbij aan:

 • Het beëindigen van een onderneming
 • Een nieuwe woning
 • Het kopen van een tweede woning
 • Een bedrijfsoverdracht
 • Schenkingen
 • (Vroeg)pensioen
 • Een huwelijk of echtscheiding
 • Het aflossen van een hypotheek

Met financiële planning adviseren we u hoe u kunt inspelen op deze soms onverwachte gebeurtenissen. In ons advies houden we uiteraard rekening met uw wensen en doelen voor de lange termijn. Bij Accountantskantoor Hoff kunt u rekenen op eerlijk, objectief en deskundig advies van onze opgeleide planners.

Voordelen financieel plan

Een financieel plan helpt u om inzicht te krijgen hoe u er over 10 tot 40 jaar financieel voorstaat. Met dit plan leert u hoe u uw financiële doelen kunt bereiken. Ook krijgt u inzicht in hoe uw financiële situatie wijzigt als uw persoonlijke situatie plotseling veranderd. Met andere woorden: een financieel plan geeft rust.

Hieronder vindt u enkele voordelen van financiële planning:

 • Biedt ondersteuning bij grote (financiële) beslissingen in uw leven
 • Biedt inzicht in de haalbaarheid van uw wensen
 • Biedt inzicht in hoe u er over 10 tot 40 jaar financieel voorstaat
 • Biedt rust en grip op uw doelen

De financiële planners van Accountantskantoor Hoff

Om een goed financieel plan op te kunnen stellen, moet een financieel planner beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Onze financieel adviseurs volgen dan ook dagelijks de vakliteratuur en wijzigingen in wet- en regelgeving. Daarnaast maken we gebruik van geavanceerde programma’s, waarbij we grafieken maken die ons advies ondersteunen.

Kiest u ervoor om een financieel plan op te laten stellen door Accountantskantoor Hoff? Dan bent u verzekerd van actuele kennis, betrouwbaarheid, objectiviteit en expertise. Onze planners zijn opgeleid en hebben jarenlange ervaring met financiële planning. Bovendien dragen we algemene oplossingen aan om uw doelstellingen te realiseren zonder direct een concrete productoplossing van een specifieke aanbieder voor te stellen.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u weten of uw wensen en doelen financieel haalbaar zijn of wilt u meer informatie over financiële planning? Neem dan contact met ons op of plan direct een vrijblijvend adviesgesprek.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs of accountants in Hoorn.