Tussentijdse cijfers

Naast het opstellen van jaarrekeningen zijn onze accountants zeer ervaren in het opstellen van tussentijdse cijfers. Hiermee krijgt u meer inzicht in uw financiële situatie, waardoor u uw organisatie tijdig bijstuurt indien nodig. Afhankelijk van uw wensen stellen we iedere maand of ieder kwartaal een tussentijdse jaarrekening op. Op die manier verkrijgt u als ondernemer dus vaker inzicht in de financiële stand van zaken van uw onderneming en de effectiviteit van uw bedrijfsvoering. Met ruim 25 jaar ervaring voorzien we u eveneens van persoonlijk advies en helpen we u bij het analyseren van de tussentijdse jaarrekening. Alles met het doel om meer uit uw onderneming te halen en eventuele financiële tegenvallers voor te zijn.

Bent u benieuwd wat Accountantskantoor Hoff voor uw onderneming kan betekenen of heeft u vragen over het opstellen van tussentijdse cijfers? Maak dan direct een afspraak met een van onze ervaren accountants of neem telefonisch contact met ons op.

Tussentijdse jaarrekening opstellen

Voor een gezonde onderneming is een volledig en vooral kloppend financieel overzicht een vereiste. Naast inzichtelijke jaarrekeningen, bieden tussentijdse cijfers een goede mogelijkheid om tijdig te anticiperen op ontwikkelingen in uw branche en de financiële gevolgen die daarmee gepaard gaan. Ongeacht de omvang van uw organisatie is de kans op fouten groot wanneer u ervoor kiest om zelf de tussentijdse jaarrekening op te stellen. Onze accountants hebben meer dan 25 jaar ervaring, waardoor u verzekerd bent van een volledig juist financieel inzicht. We helpen u bij het analyseren van de tussentijdse cijfers, presenteren op maat gesneden dashboards en voorzien u van persoonlijk advies bij het eventueel bijstellen van uw koers.

De voordelen

Een volledig inzicht in de financiële situatie van uw onderneming is cruciaal voor het leiden van een gezonde organisatie. Het opstellen van tussentijdse cijfers door een ervaren accountant is dan ook een goede aanvulling op de jaarrekening en biedt verschillende grote voordelen zoals:

1. Tijdbesparing

Door de financiële zaken van uw onderneming uit te besteden, heeft u zelf geen omkijken naar het behoud van een financieel overzicht en bespaart u veel tijd. Deze tijd kunt u besteden aan het bijsturen en verbeteren van de bedrijfsvoering. Ook wanneer u zelf de jaarrekening opstelt, heeft u veel baat bij de door ons opgestelde tussentijdse cijfers.

2. Tijdig bijsturen van uw organisatie

Tussentijdse financiële rapporten geven u zeer frequent inzicht in de financiële stand van zaken van uw onderneming. Hierdoor bent u tijdig in staat om de organisatie bij te sturen waar nodig en voorkomt u eventuele financiële tegenslagen. Bovendien vergelijkt u de vastgestelde budgetten eenvoudig met de tussentijdse cijfers, waardoor u inziet of de huidige bedrijfsvoering nog past bij uw wensen en toekomstperspectief.

3. Vergelijk eenvoudig uw financiële situatie

Wilt u weten hoe uw organisatie ervoor staat in vergelijking met vorige maand of vorig kwartaal? Tussentijdse cijfers bieden de uitkomst. Veranderingen in behoeften van uw klanten worden eerder zichtbaar, waardoor ook nieuwe kansen zich aanbieden.

4. Voorkom heffingsrente

De tussentijdse cijfers bieden u de kans om een voorspelling van het resultaat te maken, waardoor u de voorlopige belastingaanslagen eenvoudig controleert en bijstelt waar nodig. Met een juiste inschatting voorkomt u voor een groot deel de heffingsrente bij de definitieve belastingaanslag.

5. Behoud grip op de cashflow

Door regelmatig inzicht te krijgen in uw financiële situatie houdt u grip op de cashflow van de organisatie. Op die manier voorkomt u onnodige uitgaven, besteedt u uw financiële middelen op de juiste wijze en houdt u de organisatie gezond.

Bij fusie of overname

Met name tijdens een overname of fusie zijn tussentijdse cijfers van grote meerwaarde. Op die manier bent u instaat om de eventuele samenwerkingspartners te voorzien van een kloppend financieel overzicht. Wilt u meer informatie over het opstellen van tussentijdse cijfers ten tijde van een fusie of overname? Neem dan contact met ons op via 0229 280 090 of vul ons contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tussentijdse cijfers voorbeeld

In de praktijk merken we dat het opstellen van een tussentijdse jaarrekening veel nieuwe inzichten genereert onder ondernemers. Naast het tijdig bijsturen van de onderneming, zorgt een maandelijks financieel overzicht voor inzichten in de huidige bedrijfsvoering. Zo komen ondernemers er bijvoorbeeld achter dat ze er goed aan doen om over te stappen van een eenmanszaak naar een bv-structuur met meerdere vennootschappen.