Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden

Heeft u een bedrijf met personeel, dan zijn er verplichtingen met betrekking tot de salarisadministratie. Daarbij is er een keuze tussen salarisadministratie zelf doen of uitbesteden. Wilt u een goede keuze maken tussen beide opties, dan is het belangrijk om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Salarisadministratie uitbesteden: de voordelen

Een voordeel van salarisadministratie uitbesteden is dat u daarmee tijd bespaart. Bovendien hoeft u zich niet te verdiepen in de wetgeving of op de hoogte te blijven van nieuwe regels. Weet u bijvoorbeeld alles af van loonheffingen en pensioenpremies? Het uitbesteden van de salarisadministratie betekent ook dat u geen omkijken heeft naar het versturen van loonspecificaties en de jaaropgave. Verder is het mogelijk om in het proces belangrijke gebeurtenissen bij te houden, zoals verjaardagen van personeel.

Voordelen

  • bespaart veel tijd
  • geen kennis nodig van wetgeving en regels
  • niet op de hoogte hoeven blijven van wijzigingen
  • geen omkijken naar loonspecificaties en jaaropgave
  • bijhouden belangrijke gebeurtenissen

Nadelen:

Aan het uitbesteden van salarisadministratie zijn kosten verbonden.

Voordelen van loonadministratie zelf doen

Het zelf doen van de salarisadministratie zorgt ervoor dat u alle gegevens in eigen beheer heeft. Is er een kleine aanpassing nodig in de administratie, dan voert u deze zelf snel en efficiënt door. Er is dan geen overleg nodig met een andere partij, omdat u de salarisadministratie zelf beheert.

Nadelen zelf de salarisadministratie doen

Een nadeel van het zelf doen van salarisadministratie is dat u daarvoor software nodig heeft. Het is ondoenlijk om alles met de hand bij te houden, want daar bent u enorm veel tijd aan kwijt. U bent overigens ook tijd kwijt met het onder de knie krijgen van de juiste programma’s. Bovendien kost de aanschaf van software eveneens geld. Een ander nadeel is dat u de tijd die u aan de administratie besteedt niet kan besteden aan andere doelen. Daarnaast zijn er mogelijk factoren die het bijhouden van de salarisadministratie extra ingewikkeld maken, zoals loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen. U krijgt verder ook te maken met de Algemene verordening gegevensbescherming en Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming. U moet dan ook op de hoogte zijn van deze wetgeving en daarmee rekening houden.

Verplichting bij salarisadministratie

Het is goed om te weten dat er ongeacht of u kiest voor salarisadministratie zelf doen of uitbesteden er een aantal verplichtingen van toepassing zijn. U dient bij het aannemen van personeel uw personeelslid te identificeren en een kopie identiteitsbewijs te bewaren in uw salarisadministratie. Daarnaast dient u een schriftelijke arbeidsovereenkomst op te stellen en de werknemer een loonbelastingverklaring in te laten vullen. Dit is nodig om vervolgens aangifte loonheffingen te doen.

Salarisstrook en jaaropgave

Het bijhouden van een salarisadministratie betekent onder meer ook dat u verplicht bent om een salarisstrook en jaaropgave te verstrekken. Het versturen van een salarisstrook is verplicht bij de eerste loonbetaling. Verandert er daarna iets in de bedragen van de loonheffing? Ook dan geldt dat u een loonstrook moet versturen, net als bij een verandering in het loon. Het is overigens op de genoemde uitzonderingen na niet verplicht om iedere maand een loonstrook te versturen. De meeste werkgevers doen dat echter wel. Het is verder wettelijk verplicht om na afloop van het kalenderjaar een jaaropgave te versturen.

Salarisadministratie uitbesteden aan Accountantskantoor Hoff

Wilt u zich met uw bedrijf vooral richten op uw bedrijfsvoering en geen tijd kwijt zijn aan de salarisadministratie? Kies dan voor het uitbesteden van de salarisadministratie aan Accountantskantoor Hoff. De loonadministratie is te integreren met uw boekhoudprogramma en alle informatie is toegankelijk en inzichtelijk. Per periode behoudt u inzicht in de loonkosten en alle belangrijke gebeurtenissen van personeel worden automatisch bijgehouden. Neem gerust contact op voor meer informatie via 0229 – 280 090 of via info@hoffaccountants.nl.

Accountantskantoor Hoff B.V.

De Oude Veiling 12
1689 AA ZWAAG (Gem. Hoorn)
Tel: 0229 – 280 090

Contact opnemen met Accountantskantoor Hoff

Bent u op zoek naar een salarisadministratiekantoor dat met u meedenkt? Besteed uw salarisadministratie dan uit aan Accountantskantoor Hoff. We vertellen u graag over de mogelijkheden. Plan nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een van onze accountants of adviseurs.

Afspraak maken 0229 – 280 090

Veelgestelde vragen

Wat kost salarisadministratie uitbesteden?

Iedere organisatie is uniek en daarom ontvangt u altijd een vrijblijvende prijsindicatie op maat, geheel op basis van uw wensen. Zo zijn de uiteindelijke kosten voor salarisadministratie uitbesteden onder meer afhankelijk van het aantal werknemers binnen uw organisatie en andere specifieke wensen. We hanteren vaste scherpe prijzen.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Salarisadministratie uitbesteden bespaart u veel tijd en kosten, want u hoeft de bijbehorende wet- en regelgeving niet te kennen en u hoeft hier ook geen personeel voor aan te nemen. De wet- en regelgeving verandert constant en het kost veel tijd om uw kennis up-to-date te houden. Bovendien geef je de verantwoordelijkheid uit handen en verklein je de kans op fouten of boetes.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs of accountants in Hoorn.