Boeterisico bij schuiven met btw

Boeterisico bij schuiven met te betalen btw

Voor sommige ondernemers kan het verleidelijk zijn om facturen later te boeken dan in werkelijkheid is gebeurd, om daarmee een liquidatievoordeel te realiseren. U loopt dan echter het risico dat de Belastingdienst u een boete oplegt, zelfs wanneer u op jaarbasis het juiste bedrag aan omzetbelasting betaalt.

Er is een situatie bekend van een ondernemer die op deze manier een liquidatievoordeel had gerealiseerd. De ondernemer had boeten opgelegd gekregen van de Belastingdienst, die stand hielden tot aan de Hoge Raad. Zorg er daarom voor dat u tijdig de btw op uw aangifte blijft voldoen!

Houd ook bij financiële problemen rekening

Juist in een situatie van financiële problemen is het raadzaam het hoofd koel te houden en na te gaan of minder riskante oplossingen mogelijk zijn dan het schuiven met btw. Mocht het onverhoopt tot een boete zijn gekomen dan is het raadzaam om na te gaan of deze voor het juiste bedrag is opgelegd.

Neemt u gerust contact met ons op via telefoonnummer 0229 – 280 090 als u hierover vragen heeft. Accountantskantoor Hoff helpt u graag met accountancy op maat.  

08-08-2019

Terug